Autentikus gyémántok Magyar és Székelyhonból

A Diamond Exclusive zenekar 2012-ben (Matyó tánczenekarként ) alakult olyan fiatalokból, akik gyermekkoruktól fogva kézenfogva jártak a muzsikával, a zenével. A Nógrád megyei kultúra szerencsére még gazdag volt zenében és társadalmi életben, mely színes lenyomatot képzett a fiatalok zenei ízlésének formálásában is. Az akkori és mai céljuk is az, hogy kötöttségek és stílushorgonyok nélkül szórakoztassák önmagukat és a közönséget, ápolva ezzel nógrád zenei kultúráját, mely küldetés hamarosan az ország számos pontján is beteljesülhetett a csapat tagjainak nagy örömére, hiszen az általuk kedvelt és szeretett stílusok között nagy szerepet kapott az autentikus népdalok gondozása feldolgozások formájában. Fekete Krisztián, a zenekar hegedűse nagy segítség volt ebben ének-zene, népzenetanári végzettségével, népzenei gyakorlatával.

Németh Anna, a Szatmárnémetiből származó énekesnő – színésznő is jócskán hozott kosarában a népzenéből és annak szeretetéből Erdélyből a kosarában, mely a zenekar javára vált és válik. Anna számára a szaporább népzenei dalok lassabb, jazzes – swinges köntösbe bújtatása a kedvencei, melyeket nagy szenvedéllyel ad elő.

Honinger László, a zenekar billentyűse, harmonikása, szólóénekese a Zeneakadémián végzett, jelenleg ének és zongoratanár. Tanulmányai során szeretett bele a népzenébe, melyhez nagy örömére remek társakat talált a zenekartagokban. Egyéniségéből fakadóan rajong az ízléses zenei feldolgozásokért, melyek a mai fiatalokhoz is eljuttathatják az autentikus népdalokat, és annak szeretetét.

Lakatos Mátyás a családjából hozza a magyar és cigányzene szeretetét, gyermekkora óta zenél, és új, izgalmas zenei fűszert hozott-adott a zenekar számára az együttesbe kerülésével. Megfelelő zenei alázattal karolja fel és játssza a hagyományos dalokat is. Remek fülének köszönhetően a zenekar vokálszólamainak felelőse, megszólaltatója.

Kertész Péter, a zenekar vezetője már az első iskolai éveiben is Művészeti általános iskolában gazdagíthatta a zenei tudását, többek között mindennapos énekórákkal, és az énekkarban való részvétellel. Vadászkürt hangszeren tanult a zeneiskolában, később basszusgitár tanulmányokba kezdett. Hivatásos előadóművész.

Az együttes Nógrád megyében, és az ország számos pontján tudhat magáénak előadásokat, fellépéseket, melyek száma napjainkban – és valószínűleg a jövő év közepéig – gyakorlatilag lenullázódott. Ennek ellenére a zenekar bizakodva próbál, és keresi a számára eddig ismeretlen – ismert, de rég elfeledett autentikus népdalokat az újabb izgalmas feldolgozások reményében.

Az együttes célja a tagok népzenei rajongásán túl az is, hogy a hagyományok szeretetét, az autentikus népdalok feldolgozásait minél több emberhez eljuttassa, gyakorlatilag muzsikás zenei hírnökként, hiszen a zenekar környezetében élő és a fellépéseken ( Falunapok, kisebb fesztiválok, céges rendezvények, esküvők) jelen lévő fiatalok közül számos példa volt rá, hogy a Diamond zenekar feldolgozásai révén ismertek és kedveltek meg népdalokat.

Népzenei előadás, fellépés rendelés :

Kertész Péter

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

+36203489611

Két, eddig elkészült feldolgozásunk felvétele :

Diamond Zenekar népzenei projekt

Rider és Light Plot :

Diamond-Zenekar-Npzenei-Rider

Diamond-Light-plot-1

Diamond-Light-Plot-2

Diamond-Light-plot-3